使用條款 | 私隱政策

大隻店員推銷$19水喉要半棵 網民:生意難做

疫情下許多商戶生意受影響,深水埗有特賣場為促銷花灑水喉,大隻店員半棵上身⋯⋯

 

世界難撈、生意難做,位於深水埗的一個特賣場,售賣各式電子、家居產品,價錢大眾化,不少街坊捧場購買平靚正的特賣貨品。

 

除了特賣品,店員「大隻仔」的身材也是街坊的熱話。日前「大隻仔」為推銷價值$19的花灑水喉,於商店的社交專頁貼出半棵上身騷肌,展示花灑水喉的照片,表示「唔駛大隻仔都識裝既」,吸引許多網民注意。

 

 

此「盞鬼」照片引來網民熱烈討論,有網民指他為助公司推銷生意,即使是$19貨品也「犧牲色相」,認為「老細應該要加佢人工啦」。留言區群情洶湧,有人笑指「大隻仔原來係百變星君」、「我睇唔到件產品」、「要求上門安裝」,反應熱烈,網民都看得非常開心。以廣告貼文而言,已盡收宣傳之效。

 

其實「大隻仔」已不是第一次半棵上身騷肌,上個月亦曾半棵介紹一張價值$9的摺櫈,表示「經過大隻仔壓力測試,做掌上壓都得」,內容鬼馬,男女網民都看得十分受落。

 

 

能夠在疫情下為大家帶來一點歡樂,又可以幫公司宣傳生意,小編認為「「大隻仔」此舉抵讚!(利申:小編都心心眼,想見吓大隻仔真身。)

這段時間零售業、飲食業的打擊甚為嚴重,小編亦希望大家可以樂觀面對,盡快渡過難關!大家鬆一鬆,笑一笑!

 

圖片來源:深水埗電子特賣城 Facebook專頁

最近的19+幾樣野

國泰航空停運港龍 休假空姐:一瞓醒冇咗間公司

國泰裁員港龍航空隕落 空姐泣訴:睇新聞先知

國泰航空「埋葬」港龍 35年本地品牌停辦在昔日對手上

國泰航空棄營港龍 前空姐憶:隊crew靚過香港小姐

國泰航空斷臂港龍 資深地勤:難忘啟德最後一班機

國泰航空停辦港龍 員工爆:曾極力爭取減薪保公司

天下貓貓群組重開 版主交代「被消失」原因竟是⋯⋯

新航A380變身餐廳 $302「坐飛機」套票熱賣

連鎖店燒味飯得4件鵝 網民呻:$60呢個份量?

酒店房打邊爐點煙花 疫情價Staycation淪失控樂園