使用條款 | 私隱政策

集體「難食」兒時回憶?網民分享貝殼朱古力 遭清一色留言負評?

回憶總是美好的?不時有網民分享一些兒時食物及玩意的圖片,與網友一同懷緬童年時光。不過近日就有網民分享一款「貝殼朱古力 」,有超過1700個讚好,但就遭大批網友清一色留言負評?

 

有網民在社交媒體群組「90年代回憶」分享一款「貝殼朱古力 」圖片,「細個超鐘意,每次都搶貝殼食」,詢問網友現時還能否買到,貼文有超過1700個讚好,但遭網友清一色留言負評「好難食」、「甜到死」、「貝殼朱古力見到都驚、甜到漏」,亦有人指「以前覺得好好食,而家覺得太甜」。

 

有網友形容「呢個絕對係童年回憶,但係一個難食既回億」,不少網友和這是兒時認為「難食嘅朱古力之一,又指「細個都唔鐘意食!同朱古力金幣一樣咁難食」。

 

有網友留言指,這款朱古力在一間連鎖超市仍有售,亦有網友分享另一個牌子的「貝殼朱古力 」,認為味道較好,現時仍可購買到。

 

不知道有沒有喜歡這款「貝殼朱古力 」的網友願意為它平反?貼文有超過1700個讚好,為公平起見,小編細閱每個留言,在接近500個留言中,有找到支持者,有網友留言指「我都好鐘意呢隻朱古力」、「印象中細細好鐘意」。

 

其實口味十分個人,這款朱古力可口與否,見人見智,但它可以在市場上銷售多年,相信一定有人喜歡,亦有其吸引之處,亦肯定是許多香港人的集體回憶。

 

最近的19+幾樣野

《玻璃心》點擊率直逼千萬 美國藝術家創作便秘粉紅維尼 猙獰表情被批辱華

醉客誤當$500為$100付車資 感激誠實的哥用盡辦法退款:我決定捐咗呢$400

中大生不滿校友女歌手Serrini「倒戈」設港大獎學金 網民反嘲:又一個玻璃心

圓規吹襲|K Kwong 「神預測」朝早仍8號唔使返工 網民:掂過天文台

圓規吹襲|力場今次有冇用?過去5年打工仔享全日風假3次 半數8號波周日生效

港男誤解路牌0.1公里為車速 問「咪標讀唔讀到」 網民圍攻:小學冇教?

熱心司機8號風球義載街坊 老人小童小動物優先 網民讚:香港好人好事

將軍澳街市原隻死豬放地內臟溢出 街坊憂淪老鼠樂園 網民反問:唔係生食有乜好驚?

一飛難求?食客徵求「壽司郎」輪候籌號酬$100 網友驚訝:咁都有得炒?

集體「難食」兒時回憶?網民分享貝殼朱古力 遭清一色留言負評?